Danish Danish English English German German

FRA BAGHAVEPROJEKT TIL LEVEVEJ

Det er sjovt at være med

Jeg hedder Helle men både min familie, mine medarbejdere og (nogle gange) mine kunder kalder mig Chefkran. Det er mig der driver Play-Time / Vesterhavets Fodboldgolf og det har jeg gjort siden sommeren 2012. 

Chefkranen

Egentlig fik jeg idéen tilbage i 2008 til en familiefest. Nogen havde hørt om noget fodboldgolf nede syd på, 18 huller i en græsmark og penge i kassen. Nemt, tænkte jeg, og begyndte straks at undersøge mulighederne for selv at få gravet 18 huller i en af mine marker, og tjene nogle penge. Pga. andre opgaver blev projektet dog lagt i skuffen i nogle år, for så igen at blive taget op i 2011. Jeg fandt ud af at det ikke bare var at grave huller, men at faciliteter og omgivelser var en stor del af det at drive en fodboldgolfbane, ihvertfald hvis man ønskede at der kom kunder, og det gjorde jeg jo. Vi (min mand og jeg) rev gamle bygninger ned og renoverede dem vi ønskede at bruge til forretningen, og i løbet af foråret 2012 stod der lækre faciliteter klar til kunderne, med toiletter og køkken og banen som var anlagt med sjove forhindringer, begyndte at blive grøn.

I Juli 2012 åbnede jeg officielt og så begyndte det at regne. Det regnede indtil oktober hvor jeg lukkede banen for vinteren, og jeg tænkte flere gange i den periode at det da nok var den dårligste idé jeg nogensinde havde fået. Heldigvis var det jo ikke rigtigt. Her efter 6 år kan jeg se at det nok er den bedste idé jeg nogensinde har fået. Forretningen har udviklet sig til også at omfatte andre sjove, både indendørs- og undendørs aktiviteter. Mest fordi mine kunder og nogle praktikanter har fået smarte idéer, som jeg så har ført ud i livet, lidt fordi det regner ind imellem men også fordi jeg ikke kan lade være. I 2018 udvider jeg fx med en lille café og forhåbentlig også (endelig) to ferielejligheder.

Her er mange glade gæster, særligt i weekenderne, men når det er lækkert vejr, også i hverdagene. Nogen spiller fodboldgolf, nogen har booket nogle af de andre aktiviteter og nogen griller på terrassen, så det er sjældent at her er helt stille. I 2018 ender vi derfor på 12 mega seje og dygtige deltidsinstruktører inklusiv mig selv og herudover har jeg min PA (personlige assistent) der kommer nogle timer om ugen og hjælper med at tænke kreative tanker og gøre lidt rent.

Og fordi jeg ikke er gået på kompromis med kvaliteten, og gjorde lidt mere end bare at grave 18 huller, er fodboldgolfbanen som det hele startede med, blevet en af Danmarks mest populære baner for dem der ikke kun spiller fodboldgolf for sjov, men tager rundt i Danmark og i hele verden og deltager i turneringer. Jeg har afviklet Danish Open både i 2014 og 2017 ligesom jeg hvert år har været vært ved en turnering på den danske tur. I tilknytning til banen er der nu også oprettet en klub hvor folk mødes omkring fodboldgolf, som jo viste sig at være verdens hyggeligste sport, og en sport hvor alle kan være med.

Min mand og jeg har fire store børn og indtil videre seks børnebørn, der næsten allesammen er bidt af en gal fodboldgolf. De kigger ofte forbi til en omgang på fodboldgolfbanen (eller lasergamebanen) og en gang aftensmad på grillen ‘ovre i fodboldgolfen’. Dem kan I altså også være heldige at møde. Tænk sig hvad sådan en familiefest kan udvikle sig til?

Jeg håber at vi ses.

Hilsen Chefkranen (og Team Awesome)

Fodboldgolfbanen har åbent hver dag fra 10:00-22:00, de øvrige aktiviteter skal bookes i forvejen.